WinSAD

douane declaratie software

WinSAD modules


De WinSAD douanesoftware is modulair opgebouwd en dat heeft zo zijn voordelen. Want je kiest de modules die jij nodig hebt, passend binnen je budget. Ontdek hier alvast de verschillende modules, maar vooraf nog even dit. Want belangrijk om weten zijn de verschillende mogelijke vormen van data-input in WinSAD: 


•    Manuele gebruikersinput: dankzij zelf instelbare en wijzigbare templates wordt het inputwerk tot een minimum beperkt.


•    Semiautomatisch: waarden vanuit je ERP pakket (SAP, Navision, ...) worden doorgegeven aan WinSAD, maar deze informatie is nog niet voldoende om te komen tot een gevalideerde aangifte.  De gebruiker dient een minimum aan info manueel toe te voegen.


•    Volautomatisch: vanuit je ERP pakket kan je volledige aangiftes – gecombineerd met een template – aanmaken en valideren.


•    Black box solution: voor softwareleveranciers die het stuk ‘douane’ mee willen aanbieden aan hun klanten, of voor firma's met een volledig eigen inputprogramma.

 

In alle gevallen is er terugkoppeling mogelijk van douanedata naar je eigen systeem. Vraag ons gerust om advies of een demo.
 

WinSAD modules

PLDA IMPORT

 

Met deze module valideer je alle types PLDA importdocumenten en AC4 documenten. Via het templatesysteem is het aanvullen van ontbrekende, variabele gegevens per zending een makkie. Naast de standaardafdruk van het document, wordt er ook automatisch een repertoriumboek bijgehouden.

Dat kan je afdrukken en voorleggen bij een eventuele douanecontrole.

 

De PLDA IMPORT is bovendien combineerbaar met de optionele module DV1 of ATR. Hiermee druk je respectievelijk de DV1 en ATR documenten af.
 

PLDA EXPORT

 

Met deze module van de WinSAD douanesoftware maak je alle variaties PLDA exportdocumenten probleemloos op. Denk aan EX, EU, COA, T2LF, T2F, enz.

 

Ook hier geldt het principe van de template, met een minimum aan gebruikersinput. Na validatie is afdrukken mogelijk in UGD/EAD of EX3 formaat.

Optioneel afdrukken van EUR1 en volgbriefje is eveneens mogelijk. De kers op de taart is ons rapportagesysteem, dat je een perfect beeld geeft van welke aangifte al dan niet voor export bevestigd werd en op welke datum.

 

 

 

 

 

NCTS TRANSIT

 

Het betreft NCTS in de normale procedure, al dan niet met aangenomen locatie of vereenvoudigde procedure. Het maakt niet uit welke NCTS transitvergunning je hebt, met WinSAD valideer je handig en snel alle types transitaangiftes, zoals T1, T2, TIR enz.

 

Na validatie ontvang je het EMF document per e-mail of druk je het volgbriefje af. WinSAD heeft ook toelating om het begeleidingsdocument af te drukken vanuit onze software.

 

Aankomst- en lossingsrapporten kunnen opgemaakt worden met WinSAD. Dit alles in zeer gebruiksvriendelijke overzichtsschermen met een status voor elk dossier. Ook de opvolging van niet-aangezuiverde transitaangiftes was nog nooit zo eenvoudig. WinSAD toont alle nog niet-aangezuiverde transitaangiftes in 1 scherm en je krijgt een automatische melding wanneer er transitaangiftes zullen verlopen. Zo grijp je altijd tijdig in!
 

 

EMCS vertrek

 

Voor de accijnsklanten hebben we de module EMCS geïntegreerd in WinSAD. Je maakt supersnel nieuwe AGD documenten ‘vertrek’ op, met afdruk van het EMCS AGD ‘begeleidingsdocument’. Alle mogelijkheden zijn aanwezig, zoals overbrenging naar een ander entrepot, export buiten Europa, geregistreerde consigne, enz.  
 
De aankomst registreren is een fluitje van een cent: je geeft de eventuele verschillen op en stuurt het door. Per AGD wordt de status bijgehouden. En om je dossier te vervolledigen, print je het bijhorende document.

Extraatjes zijn de volgende EMCS functies: annulatie van AGD en wijziging van bestemming.
 

 

 

LYST

 

Een goede en stabiele PLDA LYST oplossing? Dat hebben wij bij JCON nu eens echt!

 

Het deconsolideren van een luchtvrachtmanifest in meerdere stukken, met één of meerdere vluchten en deelzendingen… geen probleem voor WinSAD. 

 

 

 

OPTIES

 

Niets moet, maar alles kan. We maken WinSAD precies zoals jouw bedrijf het nodig heeft. We bieden daarom verschillende extra’s aan.

 

•    Optionele documentenaanmaak van EUR1, ATR, DV1

 

•    Links van WinSAD naar externe systemen, zoals een volautomatische koppeling naar de volgende systemen TUL / TUL PSA / TUL DP WORLD, APCS, PORTBASE

 

•    Links van WinSAD naar interne systemen met o.a. aanmaken PDF bij vrijgave/exit en bevestiging om op te laden in intern CRM/ERP systeem (legal archiving), klaarzetten financiële info voor facturatie/boekhoudsoftware (bv. invoerrechten, btw)


•    Links van interne systemen naar WinSAD : conversieprogramma voor export van gegevens uit je ERP/CRM en automatisch opladen van aangiftes in WinSAD

 

•    Automatisering zoals bv. aanmaken PDF en rechtstreeks per e-mail versturen naar de klanten, autoprint van de documenten op voorgedefinieerde printers, fiscale vertegenwoordiging: aanmaak proforma's, batch of bulk printing per vervoermiddel, bv. per boot alle exportdocumenten in één run afdrukken

 

•    ARM : Automatic Reporting Module meer dan 100 rapporten die kunnen gescheduled worden bv. dagelijks / wekelijks / maandelijks en die automatisch worden verstuurd met instelbare email templates in een instelbare bijlage vorm (bv. txt, pdf, xls)

 

•    INTERVAT : intracommunautaire listing

 

•    automatische VIES check

 

 

 

 

 

 

 
 

Winsad Demo aanvragen Download WinSAD brochure Winsad

WINSAD VOORDELEN

BETAALBAAR & MODULAIR

Volledig modulair opgebouwd, dus je kiest wat je nodig hebt. Bij ons geen extra kosten voor modules die je toch niet gebruikt.

MEER DAN 1.000.000 DOCUMENTEN

WinSAD valideert meer dan 1.000.000 documenten op jaarbasis

STABIEL

Wat je vooral wenst als klant in een tijdskritische omgeving zoals transport, logistiek en douane, is stabiele en up-to-date douanesoftware.

PARAMETRISEERBAAR

Volledig parametriseerbaar tot op gebruikers-niveau.

UP TO DATE

WinSAD volgt de laatste douaneontwikkelingen op de voet en lanceert meerdere nieuwe versies per jaar. Zo is de continuïteit van je bedrijf gegarandeerd. We zijn lid van de vereniging CRSNP.BE.

MOGELIJKE INSTALLATIES

Client server
Terminal server of Citrix
Cloud oplossing.

JCON VOORDELEN

BIJNA 20 JAAR KENNIS EN ERVARING IN DE DOUANE-WERELD

DYNAMISCH

PERSOONLIJKE SUPPORT

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD